کشته شدن یک نظامی دیگر اسرائیل در کرانه باختری (۷ مهر ۱۴۰۴) آلمان: آماده مذاکره با ایران برای توافق جدید هستیم نامه عراقچی به همتایان خارجی خود در رد اقدام سه کشور اروپایی عارف: برنامه‌های دولت در مواجهه با تحریم‌های ظالمانه نهایی شده است ادعای پادشاه اردن درباره حمایت گسترده عربی و اسلامی از طرح ترامپ درباره غزه ترامپ: مذاکرات پایان جنگ غزه در مراحل پایانی قرار دارد بیانیه سازمان ملل متحد درباره ۶ قطعنامه لغو شده و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران حضور ترامپ در جلسه غیرمعمول ژنرال‌ها و دریاسالاران تیراندازی و آتش سوزی در کلیسای ایالت میشیگان آمریکا (۶ مهر ۱۴۰۴) قالیباف: استفاده غرب از مذاکره، فریبی برای محدود کردن توان دفاعی ایران است تهدیدات آمریکا علیه ونزوئلا ادامه دارد حمله هوایی اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم (۶ مهر ۱۴۰۴) پزشکیان: به مذاکره‌ای که ما را درگیر مشکلات جدید کند، تن نخواهیم داد ادعای جدید نتانیاهو درباره اورانیوم ذخیره شده ایران | مکان آن را به آمریکا می‌گوییم واکنش حماس به عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری استاندار خراسان رضوی: تلاش برای تعامل با دنیا ضرورتی انکارناپذیر است + فیلم لاوروف به گوترش درباره اسنپ‌بک نامه نوشت موضع جدید ضدایرانی وزیر خزانه‌داری آمریکا (۶ مهر ۱۴۰۴) قالیباف: برای رفع ناترازی انرژی‌ هرگونه اجبار و دستور خطا‌ست | منفعت اقتصادی مردم لحاظ شود کاروان نظامی آمریکا وارد شمال و شرق سوریه شد (۶ مهر ۱۴۰۴) راز شهادت نصرالله واکنش جلیلی به درخواست مناظره روحانی | گلابی‌های برجام چه شد؟ + فیلم زلنسکی از بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران استقبال کرد عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری | یک نظامی اشغالگر زخمی شد + فیلم (۶ مهر ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به «ایلات» در سرزمین‌های اشغالی + فیلم (۶ مهر ۱۴۰۴) ترامپ: یک فرصت واقعی برای ایجاد عظمت در خاورمیانه داریم قطع ارتباط گردان‌های القسام با دو اسیر اسرائیلی در غزه
سرخط خبرها

نشست اضطراری آژانس اتمی درباره ایران آغاز شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | گروسی: بازرسی‌های آژانس در ایران ادامه خواهند داشت

  • کد خبر: ۳۳۹۰۰۴
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
نشست اضطراری آژانس اتمی درباره ایران آغاز شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | گروسی: بازرسی‌های آژانس در ایران ادامه خواهند داشت
نشست فوق‌العاده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا برای بررسی حملات (رژیم) اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست فوق‌العاده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا برای بررسی حملات (رژیم) اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران آغاز شد.

این نشست بنا به درخواست نمایندگی دائم فدراسیون روسیه برگزار می‌شود که خواستار برگزاری جلسه اضطراری شورای حکام درباره موضوع مربوط به حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران که تحت پادمان آژانس قرار دارند، شده است. بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نشست امروز پشت در‌های بسته برگزار می‌شود.

رافائل گروسی طی سخنانی، با اشاره به ادامه درگیری‌های نظامی پس از حمله روز جمعه رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، گفت: بر اساس اطلاعات موجود، هیچ آسیب بیشتری در سایت نطنز پس از حمله جمعه که بخش فوقانی کارخانه پایلوت غنی‌سازی سوخت را تخریب کرد، گزارش نشده است.

به گفته وی، هیچ نشانه‌ای از حمله فیزیکی به سالن زیرزمینی که بخشی از تأسیسات غنی‌سازی سوخت در آن قرار دارد مشاهده نشده، اما احتمال آسیب به سانتریفیوژ‌ها به‌دلیل قطع برق وجود دارد. مدیرکل آژانس همچنین اعلام کرد: «سطح تشعشعات خارج از سایت نطنز تغییری نداشته و در حد نرمال باقی مانده است که نشان‌دهنده عدم تأثیر بیرونی بر جمعیت یا محیط‌زیست است.

وی درباره وضعیت داخلی سایت نطنز توضیح داد که آلودگی پرتویی و شیمیایی در داخل سایت وجود دارد و احتمال پخش ایزوتوپ‌های اورانیوم ناشی از ترکیبات شیمیایی مانند UF۶ و هیدروژن فلوراید مطرح است. او با این حال تأکید کرد که این خطر با استفاده از تجهیزات حفاظتی مناسب قابل کنترل است.

گروسی در ادامه تأیید کرد که «هیچ آسیبی در سایت‌های فردو، رآکتور آب سنگین خنداب (اراک) و نیروگاه بوشهر گزارش نشده است. همچنین رآکتور تحقیقاتی تهران نیز تحت تأثیر قرار نگرفته است.

 وی با اشاره به خسارت‌ها در تاسیسات اصفهان تاکید کرد: سطح پرتوزایی خارج از سایت اصفهان نیز بدون تغییر باقی مانده است.

گروسی با اشاره به همکاری و تبادل اطلاعات میان ایران و آژانس گفت: در این شرایط دشوار و پیچیده، بسیار حیاتی است که آژانس اطلاعات فنی منظم و به‌موقع درباره این تأسیسات و سایت‌ها دریافت کند. بدون این اطلاعات، نمی‌توان شرایط پرتوزایی و تأثیر احتمالی بر جمعیت و محیط زیست را به‌درستی ارزیابی کرد و کمک‌های لازم را ارائه داد.

وی ادامه داد: آژانس همچنان در ایران حضور دارد. بازرسی‌های پادمانی در ایران، به‌محض فراهم شدن شرایط ایمن، همان‌طور که طبق تعهدات ایران ذیل پادمان‌های ان‌پی‌تی الزامی است، ادامه خواهند یافت.

مدیرکل آژانس افزود: من آماده‌ام بلافاصله سفر کنم و با تمام طرف‌های مربوطه وارد گفت‌و‌گو شوم تا از حفاظت تأسیسات هسته‌ای و ادامه استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای، مطابق با مأموریت آژانس، اطمینان حاصل کنم

وی در بخشی از صحبت‌های خود درباره تبعات حمله با تاسیسات هسته‌ای هشدار داد، اما بدون محکوم کردن تجاوز رژیم اسرائیل گفت: مطابق با اهداف آژانس و اساسنامه آن، من از همه طرف‌ها می‌خواهم بیشترین خویشتن‌داری را برای جلوگیری از تشدید بیشتر به‌خرج دهند.

شایان ذکر است، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمعه گذشته در آخرین روز از نشست فصلی شورای حکام هشدار داد که حمله به تأسیسات هسته‌ای نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس است.

وی گفت: «من بار‌ها اعلام کرده‌ام که تأسیسات هسته‌ای نباید تحت هیچ شرایطی هدف حمله قرار گیرند، چراکه این امر می‌تواند به انسان‌ها و محیط‌زیست آسیب برساند. چنین حملاتی پیامد‌های جدی برای ایمنی، امنیت و پادمان‌های هسته‌ای، همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.»

مدیرکل آژانس همچنین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من آماده‌ام در اسرع وقت برای ارزیابی وضعیت به ایران سفر کنم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین یک گروه ویژه ۲۴ ساعته برای نظارت بر وضعیت ایجاد کرده و آماده است تا کارشناسان ایمنی و امنیت هسته‌ای را اعزام کند.»

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->